Jobbet kalder

Vil du helt oplagt have et bedre lån, så er der nogen centrale forhold du skal forstå. Først, så bør du adskille lån på 2 lån-typer. Vil du ha’ et nyt lån eller skal du forandre et allerede optaget lån.

Uagtet du er i job som revisor, så er det de samme parametre, der har indvirkning på dit lån. Medmindre du er konge, så er det ren beregning. Det vil sige at pengeinstituttet er ligeglad om du virker overbevisende eller har evnet at spare op eller leve i fattigdom i 7 år. Der er fra lovens side givet nogle retningslinjer, som låneudbyderne skal navigere inden for. De kan dermed ikke vælge at godkende et lån, bare fordi du fremstår som en pålidelig person. Hvad enten du vil låne til en BMW, Mercedes eller sågar penge til ren forbrug, så er der lidt forskellige tråde du kan bruge.

Hvis du vil låne til en ejerbolig, så er din bruttoløn altafgørende, hvorimod din eksisterende formue er sekundær. Hvis du allerede bor i hus, så er det din totale kreditværdighed, som er relevant. Du skal overveje, at banken skal have stillet sikkerhed. De retningslinjer, som banken skal overholde, er lavet for at give dig et sikkerhedsnet så, at du ikke låne mere end du kan. Hvis du skal låne til sjov og ballade, så kan alle danskere låne op til en kvart million kr. på deres glatte ansigt. Et køretøj mister ulig en bolig værdien hurtigt, og så er der mindre sikkerhed for låneudbyderen.

Når du sidder til mødet og får et afslag af bankrådgiveren, så må du ikke tage afvisningen, hverken som et personligt angreb eller ultimativt. Andre realkreditinstitutters tolkning af kravene kan være en smule anderledes, hvilket kan være kritisk. Men du kan også bede om at vide, hvorledes du kan optimere dine lånemuligheder. Skal du for eksempel opspare en større opsparing, få en øget lån eller bruge en ny lånemetode?

Når du har fået lånet, så skal du blot underskrive. Men også her skal du være super påpasselig. Nærlæs vilkårene, for der kan være vigtige ting, du bør stille spørgsmålstegn ved. Læs på nettet, fx rokkjer.dk, eb.dk eller pol.dk, og læs indhold om de rentegebyrer og tinglysningsafgifter du kan presse banken på når du skal forhandle. Banken tager sig godt betalt for at oprette lånet til dig.

Når dit lån er taget, så skal du have dem overført til din Netbank. Der går oftest ikke, så lang tid. Hvis du har lånt til f.eks. en campingvogn, er det vigtigt, at du ikke formøbler lånet på andre ting end det, der står angivet i lånedokumentet. I tilfælde af, at du vil købe noget andet bør du have et samtykke om det.