Privatøkonomi

Der er mange forskellige udgifter, der eksisterer i det danske folks privat økonomi. I vores privatbudget er der for eksempel telefoni. Og der er en del poster, hvor man kan spare nemme penge. Her er udvalgte gode tricks, som du kan læse gratis.

Den nemmeste måde for os til at blive millionærer på, er via en kapitalpension. Det udtalte en intelligent vismand en gang. For den jævne dansker er det normalt den mest realistiske måde at blive milliardær på. Så du bør overveje, at sætte sig mere ind i private pension, med de interessante potentialer, der findes i din private pension.

Forsikringsdækninger er det vi bestiller i håbet om, aldrig at få brug for dem. Du skal tænke over dine reelle behov og ikke bare gøre som alle de andre. Der er muligvis forsikringsdækninger, du nok ikke har brug for og som du kan være foruden. Det er en risiko, du må leve med. Efter du har udelukket, så gælder det om at skralde dine forsikringer ned på et bundniveau. Skal din motorcykelforsikring kun dække f.eks. 150.000 kr eller/og kan du leve med en selv-risiko på 16.000 kroner, hvis dit rækkehus nedbrænder til aske?

Pengeinstitutter er ligeledes et område, hvor der tit er gode penge at bespare. Afvigelsen mellem de dyreste og de billigste pengeinstitutter er utrolig. Vi snakker om, op imod 3.500 kr månedligt for en middelset dansk familie plus real kredit. Lån til bolig er det største enkeltstående køb, som man møder. Kassekredit er i den grad det vigtigste du skal være opmærksom på, når du skal tune din privatøkonomi. En ting er renteomkostninger, men også dagskursen er betydelig. Lånkonvertering er det, der kan optimere din økonomiske formåen. En anden vigtig faktor er afventning af lån. Lån kan forbindes med med forskydning af tid. Hvis du kan vente feks. 12 måneder med at låne pengene og i stedet spare tilsvarende op i denne periode, så har du både nedbragt hovedstolen, men også rente udgifterne.

Er du medlem hos den rette fagforening, så har du mulighed for en del medlemsfordele. Du kan også spekulere på at melde dig ud. Der er en del penge at spare på en billigere fagforening. Nogle mennesker har forceret valg af fagforening i lønaftalen. Men man kan jo selvfølgelig prioritere blot at have en a kasse. Fagforbund kan supportere dig med både almindelige forsikringer og sundhedsdækning – så gennemtænk om det er klogt at spare pengene, hvis du haroplever fx smerter.

Dagligvarer er den del i din private finanser, som udgør den største andel. Visse folk kan fungere for et småt beløb, hver md., så er der andremennesker, der køber for gigantiske pengebeløb på fx eksklusiv mad. En ting er hvis du køber mad ude i byen på enten grillbar eller take away – men den virkelig store byrde er det mad du køber og gør klar hjemme. På dette område findes der det traditionelle madkøb i supermarkeder, som du bærer hjem. Beklageligvis er vi eftergivende for impuls køb, der betyder at kassebonen vokser. Et råd er, at du shopper dine madvarer via nettet, på det voksende antal eSupermarkeder. Der kan du købe de traditionelle dagligvarer, men samtidig også de gode nye sortiment af kasser med mad.

Du skal efterse dine konti, så du sparer på alle nicher af din husøkonomi. Således kan du ende op med at få et meget større rådighedsbeløb til de dejlige elementer af hverdagen. Jeg er glad fordi du læste med på min artikel.