Spar på dine faste udgifter

Der er utallige forskellige udgifter, der går igen i danskernes privat økonomi. I vores budget er der feks. forsikringer. Men der er en masse poster, hvor man kan spare . Her er en række gode tips, som du kan tilgå gratis.

Den letteste metode for danskerne at blive rig på, er ved hjælp af en pension. Det udtalte en vis dame nøgternt. For den jævne dansker er det nominielt den mest sandsynlige metode at blive mange millionær på. Så man bør overveje, at sætte dig mere ind i pension, med de rige muligheder, der ligger i din alderspension.

Forsikringsdækninger er det du køber i håbet om, aldrig nogensinde at få brug for dem. Du skal strikt spekulere på dine kritisk behov og ikke bare gøre som alle de andre. Der er højst sandsynligt forsikringsdækninger, du slet ikke behøver og som du kan undvære. Det er en reel risiko, du må medtage. Bagefter du har fravalgt, så drejer det om at flytte dine forsikringsdækninger ned på et basalt niveau. Skal din forsikring udelukkende dække fx 75.000 kr. og/eller kan du nøjes med en selv risiko på 95.000 kr., hvis din bopæl brænder ned helt?

Pengeinstitutter er ligeledes et sted, hvor der ofte er mange penge at spare. Differencen mellem de mest kostbare og de billigste banker er enorm. Vi snakker om, op til 3.300 dkk månedligt for en normaliseret dansk familie og boliglån. Lån til køb af rækkehus er det største isolerede køb, som man har. Lån er i den grad noget du skal være fokuseret på, når du vil optimere din private finanser. Et er rentersrente, men også handelskursen er essentiel. Låneomlægning er noget, som kan accelerere din privatøkonomi. Den vigtigste størrelse er afventning af lån. Lån kan sammenlignes med forcering af tid. Hvis du kan undlade fx 16 måneder med at låne og i stedet for spare ligesvarende op i hele perioden, så har du både nedbragt din gæld, men også renteudgifterne.

Er du medlem hos et fagforbund, så får du adgang til en smule fordele. Du kan også spekulere på at udmelde dig. Der er for resten hurtige at spare på en lavpris fagforening. Nogle lønmodtagere har tvunget fagforeningsvalg gennem jobkontrakt. Men du kan prioritere blot at have en arbejdsløsheds-kasse. Fagforbund kan støtte dig med både almindelige forsikringer og sundhedsdækning – så gennemtænk om det er det klogeste at melde dig ud, hvis du oplever symtopmer som fx kritisk sygdom.

Fødevarer er den post i din økonomi, som udgør den aller største part. Hvor nogle kan fungere for et meget lille beløb, hver måned, så er der andrefolk, som forkæler sig med gigantiske beløb på fx fornem fastfood. En ting er når man køber mad ude i byen på enten bøfhus eller drive in – men den virkelig store pengesynd er den mad du køber og laver i hjemmet. På dette område findes der det normale køb i supermarkeder, som du slæber hjem. Beklageligvis er man offer for impuls indkøb, som har den konsekvens at indkøbssedlen vokser. Et råd er, at du shopper dine dagligvarer på internettet, på det voksende antal online supermarkeder. Der kan du handle daglige madindkøb, men yderligere også de gode innovative sortiment af måltidskasser.

Du skal altså gennemse dine kontoudtog, så du nedskærer indenfor alle nicher af din husøkonomi. Så kan du ende med at få et langt højere rådighedsbeløb til de sjove aspekter af hverdagen. Mange tak fordi du læste artiklen.