Udgifter til bank

Der er utallige forskellige udgifter, som findes i dannernes privat økonomi. I dit budget er der feks. forsikringer. Og der er en del poster, hvor vi kan spare . Her er udvalgte gode tips, som du kan læse kvit og frit.

Den sikreste måde for danskerne at blive styrtende rig på, er via en pensionsopsparing. Det udtalte en vis mand en gang. For alle er det statistisk set den mest plausible metode at blive mange millionær på. Så man bør gennemtænke, at sætte sig mere ind i alderspension, med de interessante potentialer, der er i din pensionsopsparing.

Forsikringsdækninger er det vi indkøber i håbet om, aldrig at få dem aktiveret. Du bør nøjeseende gennemtænke dine nødvendige behov og ikke bare gøre som alle de andre. Der er muligvis forsikringsdækninger, du slet ikke har brug for eller som du godt kan undvære. Det er en risiko, du må medtage. Efter du har valgt, så drejer det om at skralde dine forsikringer ned på et mindsteniveau. Skal din forsikring udelukkende forsikre fx. 120.000 dkk og kan du nøjes med en egenbetaling på 15.000 kr, hvis dit rækkehus brænder ned til grunden?

Private banker er også en udgift, hvor der vil være nemme penge at bespare. Forskellen mellem de dyreste og de billige banker er gigantisk. Vi snakker om, op mod 3.300 dkk pr. md. for en normaliseret famillie og reallån. Lån til køb af rækkehus er det største enkelte køb, som man møder i sit liv. Mange lån er i det hele taget det man bør være fokuseret på, hvis du vil forbedre din privat økonomi. En ting er renterne, men også lånekursen er vigtig. Lånomlægning er det, som kan accelerere din private økonomi. En anden vigtig parameter er afventning af lån. Lån kan associeres med forcering af tid. Hvis man kan vente for eksempel 15 måneder med at låne penge og i stedet for spare tilsvarende op i denne periode, så får du både nedbragt lånstørrelsen, men også udgifterne til renter.

Er du medlem hos et fagforbund, så har du mulighed for at få en stribe fordelstilbud. Du kan også spekulere på at udmelde dig. Der er for resten gode at spare på en billigere fagforening. Nogle mennesker har forceret valg af fagforening i lønaftalen. Men du kan altid vælge kun at have en a-kasse. Fagforbund kan støtte dig med både forsikringer og sundhedsordning – så tænk over om det er klogt at melde dig ud, hvis du lider af fx smerter.

Dagligvarer er det sted i din økonomi, som konstituerer den klart største andel. Nogle kan fungere for et beskedent beløb, hver måned, så er der andrefolk, som bruger meget store pengebeløb på feks. speciel take-out. Et er når man køber din mad ude i byen på enten grillbar eller fastfood delivery – men den absolut store byrde er det mad du køber og steger der hjemme. I dette tilfælde er der det normale madindkøb i supermarkederne, som man slæber hjem. Desværre er danskere gidsel for ekstrakøb, som betyder at kassekvitteringen eksploderer. Et trick er, at du køber dine dagligvarer på internettet, via de brugervenlige online supermarkeder. Der kan du enten købe de normale madindkøb, men samtidig også de spændende nye udbud af måltider i kasser.

Du bør altså gennemse dine kontoudtog, så du neddrosler på alle nicher af din økonomi. Så kan du ende med at besidde et langt større rådighedsbeløb til de forsødende aspekter af livet. Tusind tak fordi du læste denne artikel.