Udgifter til mad

Der er mange forskellige udgifter, som eksisterer i dannernes privatøkonomi. I et regnskab er der f.eks. husleje. Og der er en række områder, hvor man kan spare dumme penge. Her er de vigtigste gode tricks, som du kan benytte uden at betale.

Den mest overkommelige fremgangsmåde for danskerne at blive kapitalstærk på, er gennem en privat pension. Det udtalte en fag mand nøgternt. For dig er det nominielt den mest plausible måde at blive millionærer på. Så vi bør spekulere på, at sætte sig ind i alderspension, med de værdifulde muligheder, der er i din pensionsordning.

Forsikringer er det du køber i håbet om, aldrig nogensinde at få dem benyttet. Du skal nøjeseende tænke over dine egentlige behov og ikke blot gøre som andre. Der er højst sandsynligt forsikringer, du ikke behøver og som du godt kan være foruden. Det er en vurderet risiko, du må tage. Bagefter du har valgt, så gælder det om at skalere dine forsikringsdækninger ned til et bundniveau. Skal din ulykkeforsikring udelukkende forsikre fx 80.000 dkk og/eller kan du leve med en egen betaling på 7.000 kr, hvis dit hjem nedbrænder til jorden?

Private banker er også en udgift, hvor der vil være nemme penge at hente. Differencen mellem de dyreste og de mange billige pengeinstitutter er spektakulær. Vi hører om, op til 2.800 kr. /måned for en middelset 2 børnsfamilie plus real kredit. Lån til rækkehus er det største isolerede køb, som man møder. Udlån er stor grad det du skal være fokuseret på, hvis du skal forbedre din privatøkonomi. En ting er rentersrente, men også dagskursen er betydelig. Omlægning af lån er en ting, der kan accelerere din økonomi. Den vigtigste størrelse er forhaling af lån. Lån kan sammenlignes med forskydning af tid. Hvis du kan undlade f.eks. 14 måneder med at låne pengene og i stedet spare op i perioden, så får du nedbragt gælden, men også udgifterne til renter.

Har du medlemskab hos den rette fagforening, så får du mulighed for at få en smule fordele. Du kan også overveje at melde dig ud. Der er for resten en del penge at spare på en billig fagforening. Nogle personer har forceret valg af fagforening i fagaftale. Men man kan jo prioritere blot at have en arbejdsløsheds-kasse. Fagforeninger kan supportere dig med både forsikring og sundhedsordning – så overvej om det er dumt at melde dig ud, hvis du lider af fx stress.

Fødevarer er det område i din økonomi, som udgør den aller største andel. Nogle kan fungere for et ultra lille rådighedsbeløb, hver md., så er der andre, der bruger meget store pengebeløb på fx fornem take-away. Et er når du køber din mad ude i byen på enten cafeteria eller pizzasted – men den virkelig store byrde er den mad du køber og steger hjemme. På dette område er der det traditionelle madkøb i supermarkeder, som man tager med hjem. Uheldigvis er danskere eftergivende for uforudsigelige køb, der resulterer i at bonen bliver længere. Et godt råd er, at du indkøber dine madvarer på nettet, via de spændende webbaserede supermarkeder. Her kan man både købe de normale madindkøb, men yderligere også de gode fristende tilbud på madkasser.

Du bør udregne dine udgifter, så du skærer ned inden for alle områder af din økonomi. Så kan du slutte med at råde over et langt sjovere beløb til de unødvendige ting i dit liv. Tak fordi du så siden.