Udgifter til pension

Der er en række forskellige udgifter, der er i ens privatøkonomi. I dit udgiftsbudget er der feks. telefoni. Og der er en række poster, hvor du kan spare . Her er nogle gode råd, som du kan tilgå uden beregning.

Den mest overkommelige måde for danskerne at blive millionærer på, er gennem en kapitalpension. Det sagde en klog vismand for længe side. For danskere er det statistisk den mest sandsynlige metode at blive milliardær på. Så vi bør gennemtænke, at sætte sig ind i kapitalpension, med de interessante muligheder, der ligger i din pension.

Forsikringsdækninger er det man køber i håbet om, aldrig at få dem aktiveret. Du bør nøjeseende overveje dine nødvendige behov og ikke bare gøre som andre. Der er muligvis forsikringer, du reelt ikke behøver og som du godt kan være foruden. Det er en kalkuleret risiko, du må medtage. Når du har fravalgt, så handler det om at barbere dine forsikringer ned på et minimalt niveau. Skal din påhængsvognforsikring udelukkende dække fx 190.000 kr. og kan du acceptere en selvrisiko på 95.000 dkk, hvis lejlighed brænder ned til aske?

Pengeinstitutter er også et sted, hvor der ofte er gode penge at spare. Afvigelsen mellem de dyreste og de billige pengeinstitutter er uovertruffen. Vi taler om, op imod 2.700 kr. månedligt for en normaliseret kernefamilie + huslån. Lån til ejerbolig er det største enkelte køb, som man har. Mange lån er aller højeste grad det vigtigste du bør være opmærksom på, når du vil udvikle din privat økonomi. Et er renteudgifter, men også handlekursen er betydelig. Omlægning af lån er det, der kan optimere din private økonomi. En anden vigtig variabel er afventning af lån. Lån kan sammenlignes med forcering af tid. Hvis du kan afvente for eksempel 17 mdr. med at låne og i stedet for spare op i perioden, så får du dels nedbragt gælden, men også renteudgifterne.

Har du medlemskab hos en fagforening, så har du mulighed for at få en stribe fordele. Du kan også tænke over at udmelde dig. Der er for resten mange at spare på en lavpris fagforening. Nogle lønmodtagere har automatisk valg af fagforening gennem jobkontrakt. Men du kan vælge kun at nøjes med en arbejdsløsheds-kasse. Fagforeninger kan hjælpe dig med både alm. forsikringer og sundhedsforsikringer – så overvej om det er pengene værd at melde dig ud, hvis du lider af for eksempel muskelbesvær.

Fødevarer er den del i din privat økonomi, der konstituerer den klart største andel. Nogle kan fungere for et meget lille rådighedsbeløb, hver md., så er der andre personer, der bruger enorme beløb på for eksempel speciel mad. En ting er hvis du køber mad ude i byen på enten spiserestaurant eller take-out – men den rigtig store synder er det mad du køber og laver i hjemmet. På dette område er der det klassiske dagligvareindkøb i supermarkedet, som man slæber hjem. Uheldigvis er mange underlagt for impuls indkøb, der betyder at kassekvitteringen bliver for lang. Et råd er, at du køber dine mad på nettet, på de nye digitale supermarkeder. Her kan man både handle daglige indkøb, men også de spændende fristende tilbud på kasser med mad.

Du bør efterregne dine konti, så du reducerer inden for alle steder af din husstandsøkonomi. Så kan du ende op med at råde over et meget højere pengebeløb til de rare dele af hverdagen. Jeg er glad fordi du læste siden.